top of page
u-tech-reduces-the-risk-of-injury-up-to-50-percent.webp

מחקר RUN BETTER מראה:
פטנט ה-U-TECH™ מפחית את הסיכון לפציעות ריצה ביותר

מ-50%


הפחתת הסיכון לפציעה ביותר מחצי נשמעת כמו עבודה קשה, הרבה אימונים, ואם נהיה כנים - כמעט אוטופית. השגת נתון זה על ידי בחירת נעלי הריצה הנכונות נראית פשוטה מדי במבט ראשון. עם זאת, התוצאות של מחקר Run Better Research מראות בדיוק את זה. באופן ספציפי, נעלי הריצה שלנו, או ליתר דיוק, טכנולוגיית סוליית הביניים איתה אנו רצים, משפיעות על הסיכון לפתח פציעות ריצה. עד 50% - במיוחד בברך ובגיד אכילס. ממצאים מרשימים על היכן אנו נפצעים, מדוע אנו נפצעים - ומה אנו יכולים לשנות. 

טכנולוגיית U-TECH™ של True Motion נוצרה בהשראת המבנה האנושי בצורה ותפקוד.

פציעות ריצה הן עדיין נושא בעייתי שרצים רבים נאלצים להתמודד איתו לעתים קרובות מדי, גם היום. עלינו לבטל ריצות מתוכננות ולדלג על אימונים. כי אם אנחנו פצועים, אנחנו פשוט צריכים לקחת הפסקה מהריצה. הסיבה לפציעות ריצה היא בעיקר עומס יתר או עייפות של הרקמות שלנו, מה שנקרא פציעות יתר. 

מחקר Run Better Research שנערך לאחרונה מראה שיותר מדי רצים עדיין סובלים מפציעות ריצה. מתוך כמעט 1,700 המשתתפים במחקר, 52.96% נפצעו לפחות פעם אחת בתוך שנה. רצים שנאלצו להפסיד אימון ריצה אחד עקב אי נוחות או כאב נחשבו כפצועים . נתון זה חל על יותר מאחד מכל שניים.

אבל מה הסיבה האמיתית שבגללה אנחנו נפצעים ?

טכנולוגיית הנעליים מעלה את הסיכון לפציעות ריצה:
כדי לברר זאת, המשתתפים מילאו שאלון המביט לאחור על התנהגות הריצה שלהם במהלך 12 החודשים האחרונים. הנתונים שנאספו היו גיל, מין, גובה ומשקל גוף. בהתייחס להתנהגות הריצה שלהם, המשתתפים ציינו גם את אימוני הריצה שסיימו בשבוע, את המרחק שהם רצו בשבוע, את ניסיון הריצה שלהם בשנים ונעלי הריצה שנעלו. מגזין הריצה הגרמני "LÄUFT" חישב את הנתונים על ידי הקצאת דגמי נעלי הריצה שהוזכרו לעיל לארבע טכנולוגיות הסוליות השונות Neutral, Rocker, Support ו-U-TECH™ מבית True Motion.

המשתתפים במחקר היו צריכים לעמוד בדרישות מינימום מסוימות. כל 1,700 הרצים היו צריכים לרוץ לפחות פעם בשבוע, עם מרחק כולל של לפחות עשרה קילומטרים בשבוע. נעל ריצה עם אותה טכנולוגיית סוליה הייתה צריכה להינעל ביותר מ-75% מהריצות.

תוצאת ההערכה: בכל פציעות הריצה שנרשמו, רק לנעל הריצה שננעלה, כלומר טכנולוגיית סוליית הביניים המשמשת בה, הייתה השפעה משמעותית על הסיכון לפציעה. משמעותי פירושו שהתוצאה כה חד משמעית עד שלא ניתן היה להשיגה במקרה. יתרה מכך, המחקר מראה שבמקרה של פציעות ברכיים, לניסיון הריצה הייתה השפעה מינימלית משמעותית בנוסף לטכנולוגיית הסוליות. הדבר נכון גם לגבי מגדר לגבי פציעות בגיד אכילס.

1000-km-incidence-running-injury-by-running-shoes_1000-km-inzidenz-verletzungen-unterschie

טבלה 2 מציגה את שכיחות הפציעות ב 1,000 ק"מ עם סוגי הטכנולוגיות בנעלי הריצה. הנתונים הם נומינליים לשכיחות עבור U-TECH™ Technology (1.00). ערכים גבוהים מ-1.00 מצביעים אפוא על סיכון מוגבר.

אך על מנת להשוות סיכוני פציעות ריצה בין טכנולוגיות נעליים שונות, אנו זקוקים למדד שמראה את השפעת טכנולוגיית נעלי הריצה ללא תלות בחווית הריצה. לשם כך, תדירות הפציעות של כל המשתתפים היו למרחק ריצה משוער של 1,000 קילומטרים. נתון ה- 1,000 ק"מ הראה שהסבירות לפציעה הגדולה ביותר בנעליים עם midsole rocker. לעומת זאת, רצים שרצו בנעלי ריצה עם טכנולוגיית U-TECH™ היו הנמוכים ביותר להיפצע. הסיכון לפציעה בכל אזורי הגוף גבוה ב-25% בנעלי ריצה אחרות מאשר בנעלי ריצה U-TECH™‎ (ראה טבלה 2). הסיכון גבוה ב-22% בנעליים ניטרליות בהשוואה ל-U-TECH™, וב-16% בנעלי תמיכה.

פציעות ריצה כוללות מגוון שלם של פציעות שימוש יתר. בריצה, הכוחות פועלים בעיקר על הגפיים התחתונות שלנו בכל צעד שאנו עושים. בנוסף לברך, גיד אכילס, שוק, שוק וירך, גם הגב כואב לעיתים קרובות. אבל איזה חלק בגוף רגיש במיוחד לפציעות בזמן ריצה?

רצים נפצעו בתדירות הגבוהה ביותר בברכיים.
בכל טכנולוגיות הנעליים, משתתפי המחקר נפצעו בעיקר בברך: 26.18% מהפציעות התרחשו במפרק המורכב ביותר של גוף האדם. גיד אכילס היה השני בשכיחותו עם 13.82%. לאחר מכן הגיעו פציעות גב (12.47%) ופציעות שוק (3.39%). בכל שאר האזורים, לא ניתן היה למצוא הבדל סטטיסטי בין הטכנולוגיות היחידות.

במקרה של פציעות ברכיים, זוהה פרמטר נוסף כגורם משפיע בנוסף לטכנולוגיית הסוליה. רצים עם פחות משלוש שנות ניסיון בריצה נפצעו בברכיים בתדירות גבוהה יותר. לגבי טכנולוגיות הסוליה השונות, שיעור הפציעות היה הגבוה ביותר כאשר רצים רצו בנעליים ניטרליות (27.78%) או נעליים ניטרליות (25.42%). תדירות הפציעות בנעלי ריצה עם U-TECH™ הייתה פחות ממחצית משיעור זה (ראה טבלה 3).

בנוסף לטכנולוגיית הבלעדית, הבדלים בתדירות הפציעות יכולים להיות קשורים גם למגדר של המשתתפים: למשל, גברים היו בסבירות גבוהה יותר להיפצע בגיד אכילס מאשר נשים. בין המינים, הסיכון לפציעה בגיד אכילס היה הנמוך ביותר בנעלי ריצה עם U-TECH™ ותמיכה. בהתחשב בכך שרוב המשתתפים רצו בנעליים ניטרליות (60%), U-TECH™ יכול להפחית את הסיכון לפציעות בגיד אכילס באופן דרמטי. הסיכון הגדול ביותר לפציעה בגיד אכילס היה בנעליים ניטרליות (15.47%).

regions-of-running-injuries_wo-wir-uns-beim-laufen-verletzen_desktop-kopie.webp

טבלה 3 מציגה את התפלגות תדירות הפציעות (סיכון יחסי לפציעת ריצה). יש להבין את הנתונים כ-% מכל הנבדקים.

יתרה מכך, כאשר אנו רצים, אנו לא רק מפעילים לחץ על הגפיים התחתונות, אלא גם על הגב. עומסי יתר ועומסים לא נכונים כמו גם שברי עייפות עלולים להוביל לפציעות במובן של פציעות שימוש יתר, שמונעות מאיתנו לרוץ. ב-13.5%, הסיכון לפציעה היה הגבוה ביותר בנעלי ריצה ניטרליות. רצים שרצו עם U-TECH™ התלוננו הרבה פחות על בעיות גב.

רצים רבים מכירים גם פציעות של השוק, כולל מה שנקרא shin splints. לא פלא שהם נחשבים לפציעות ריצה אופייניות. למרות שהשוק היה המבנה הפגוע הכי פחות בהשוואה של אזורי גוף, הסיכון לפציעה היה הנמוך ביותר גם כאן עם U-TECH™ (0.71%) והכי בולט עם נעליים ניטרליות (4.24%).

לסיכום: רצים נפצעים לרוב בברך. הסיכון לפציעה הגבוה ביותר היה בנעליים ניטרליות ויציבות עם טכנולוגיות תמיכה. ביחס לכל אזורי הגוף האחרים, ריצה בנעליים ניטרליות הפכה את הרצים לרגישים ביותר לפציעה. טכנולוגיית U-TECH™, לעומת זאת, יכולה להיות מזוהה כטכנולוגיית הסוליות בעלת הסיכון הנמוך ביותר מבחינת פציעות ריצה. זה נכון לפציעות ריצה באופן כללי, אך גם בנפרד לפציעות באזורי הגוף השונים.

אבל למה זה?

U-TECH™ פחות פציעות לכל הרצים
טכנולוגיית ה-U-TECH™ של True Motion נוצרה בהשראת המבנה האנושי בצורה ותפקוד - כמו המניסקוס בברך או כרית השומן סביב העקבים. על בסיס זה, טכנולוגיית U-TECH™ היא סוליית ביניים בצורת U. עיצוב זה מאפשר לעקב לשקוע בשקע המיועד במהלך המעבר. בדרך זו, הכוחות המתרחשים במהלך הריצה מתרכזים ומתיישרים בגופנו - כפי שהתכוון הטבע. כוחות סיבוב פוטנציאליים אשר מזיקים לברך הופכים לבלתי מזיקים וגורם משמעותי בהתפתחות של פציעות ברכיים מתבטל. או במילים אחרות: U-TECH™ מאפשר לנו לנוע באופן טבעי.

התוצאות של מחקר Run Better Research מראות שטכנולוגיה זו פועלת ללא קשר לשאלה אם אנו בעלי פרונציה, סופינציה או ניטרלים. אין צורך להבדיל בין סוגי הרצים. וזה גם הגיוני. מכיוון ש-U-TECH™ משתלב בהרמוניה עם דינמיקת התנועה האישית של כל הרצים במקום להפריע להם.

bottom of page